Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه اظهار داشت: میزان سفر ایرانی‌ها به ترکیه افزایش پیدا کرده است، به طوری که بسیاری از هتل‌های وان با ایرانی‌ها پر شده است.

مهدی موسایی در گفتگو با ایلنا در مورد تاثیر کاهش ارزش پول ملی ترکیه بر تجارت ایران با این کشور اظهار کرد: با کاهش ارزش لیر ترکیه، صادرات ما کاهش یافته و طبیعتا بازار رقابتی را برای ما سخت‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جهاتی در بقیه بازار‌ها در رقابت با ترکیه صادرات برای ایران سخت‌تر می‌شود و از طرف دیگر تاکنون قیمت‌های ما نسبت به لیر برای تجار ترک جذاب‌تر بود، اما طبیعتا الان این جذابیت کمتر می‌شود.

وی افزود: به علت کاهش ارزش لیر بسیاری از بازگانان ترکیه‌ای میل و رغبتی به خرید ندارند، ولی به احتمال زیاد این وضعیت موقتی است. شرکت‌های ترک درحال حاضر از انعقاد قرارداد‌های بلندمدت کنار کشیده‌اند و قرارداد‌هایی هم که در شرف انعقاد بود دچار وقفه شده است.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در مورد آخرین وضعیت تجاری ایران با این کشور تصریح کرد: در حالت کلی صادرات ما نسبت به سال‌های قبل بهتر و تراز تجاری ما نیز مثبت شده است. یعنی میزان صادرات ما به ترکیه از میزان واردات پیشی گرفته است. از ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۱ نسبت به ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۰ میزان صادرات ایران به ترکیه ۵۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به علل افزایش صادرات به ترکیه گفت: علت افزایش صادرات این است که قیمت انرژی و کارگر در ایران چندین برابر نسبت به ترکیه ارزان‌تر است و از نظر لجستیکی هم از آنجا که مرز بازرگان را با ترکیه داریم، هزینه کمتری دارد. به همین علت قیمت تمام شده کالا در ایران بسیار کمتر از دیگر کشور‌های جهان از جمله ترکیه است. افزایش صادرات بیشتر در مورد پتروشیمی و خشکبار بوده و افزایش صادرات پوشاک به این کشور هم فوق‌العاده بوده است.

موسایی در پاسخ به سوالی در مورد سیر صعودی سفر ایرانی‌ها به شهر‌های ترکیه بعد از کاهش ارزش لیر بیان کرد: میزان سفر ایرانی‌ها به ترکیه افزایش پیدا کرده است، به طوری که بسیاری از هتل‌های وان با ایرانی‌ها پر شده است. علی رغم اینکه در فصل سرما ترکیه از نظر توریستی استقبالی نمی‌شود، اما از نظر ایرانی‌ها سفر به ترکیه به علت کاهش قیمتی که اتفاق افتاده بسیار جذاب شده است.

وی در ادامه با تاکید بر زیان‌ده بودن سرمایه‌گذاری در حوزه املاک ترکیه برای ایرانیان خاطرنشان ساخت: کسانی که در حوزه ملک ترکیه سرمایه‌گذاری می‌کنند دچار زیان می‌شوند. ترکیه ۴۸۱ میلیارد دلار بدهی خارجی دارد و سرمایه‌گذاری روی ملک در این کشور برای ایرانی‌ها سودآور نخواهد بود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: هتل های ترکیه هتل های وان افزایش صادرات ایرانی ها کاهش ارزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۴۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا

ماهیندا آماراویرا، وزیر کشاورزی سریلانکا که در راس هیاتی به ایران آمده بود؛ در حاشیه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران حاضر شد.

به گزارش اکوایران؛ ماهیندا آماراویرا، وزیر کشاورزی سریلانکا که در راس هیاتی به ایران آمده بود؛ در حاشیه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران حاضر شد.

در این گردهمایی، حسام الدین حلاج، معاون امور بین‌الملل اتاق تهران خواهان برقراری پرواز مستقیم میان دو کشور شد و گفت: این اتفاق می‌تواند به تجار و گردشگران دو کشور کمک بسیاری کند. در عین حال لغو روادید میان دو کشور نیز برای افزایش همکاری‌ها میان بازرگانان راهگشا خواهد بود.

عطااله اشرفی اصفهانی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران نیز ابراز امیدواری کرد که این همایش منجر به تعمیم همکاری‌های‌های ایران و سریلانکا در حوزه‌های مختلف باشد.

از سال گذشته ایران در مقابل ۲۵۰ میلیون دلار نفت بلوکه شده خود که در سریلانکاست؛ از این کشور چای وارد می‌کند. البته در این نشست وزیر کشاورزی سریلانکا اعلام کرد که بخش‌خصوصی ایران نیز می‌تواند از محل این منابع کالا بخرد.

اشرفی اصفهانی هم خطاب به طرف سریلانکای گفت: ما آمادگی داریم در زمینه صادرات سوخت، محصولات خوراکی و آشامیدنی، محصولات لبنی، دارو و تجهزات پزشکی با این کشور همکاری کنیم. در عین حال امکان همکاری در حوزه تحقیق و توسعه، خدمات فنی و مهندسی و IT و کشت گلخانه‌ای با محوریت اتاق تهران نیز وجود دارد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه درخواست ایجاد یک کمیته اقتصادی و تجاری در زمینه‌های مختلف را مطرح کرد.

این درخواست را هادی طالبیان، مدیرکل شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران مطرح کرد و بر شکل‌گیری کمیته مشترک برای برقراری هماهنگی‌های بیشتر تاکید کرد. او خواهان فعال‌سازی موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و سریلانکا شد. طالبیان پیشنهاد همکاری در بخش هوشمندسازی گلخانه‌ها و مکانیزه کردن کشاورزی را هم داد و گفت: با توجه به احصای نیازهای این کشور، صادرات خرما، گوجه فرنگی، شیلات و خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا دارای مزیت خواهد بود.

اجاره ۹۹ساله زمین در سریلانکا

در این گردهمایی وزیر کشاورزی سریلانکا به ضرورت تعیین یک استراتژی بلندمدت برای همکاری اشاره کرد و گفت: ایران یکی از مهمترین صادرکنندگان انرژی در جهان بوده و محصولات کشاورزی در سریلانکا نیز از تنوع بالایی برخوردار است. بنابراین فرصت‌های بسیاری برای همکاری وجود دارد.

آماراویرا همچنین از ضرورت همکاری در بخش‌های فناوری‌های پیشرفته در حوزه کشاورزی، دامداری، حمل و نقل و گردشگری نیز سخن گفت و در ادامه از تجار ایرانی برای بازدید و آشنایی با پتانسیل‌های این کشور دعوت کرد.

در این جلسه پاسان آماراویرا معاون وزیر کشاورزی سریلانکا به نمایندگی از وزیر به پرسش‌های فعالان اقتصادی هم پاسخ داد. او در واکنش به اینکه آیا تجار ایرانی می‌توانند از محل پول‌های بلوکه ایران واردات انجام دهند؟ اعلام کرد که تجار ایرانی می‌توانند برمبنای پول بلوکه شده ایران در سریلانکا کالا وارد کنند. پیش‌تر دولت ایران برمبنای پول نفتی که در سریلانکا بلوکه شده بود چای وارد می‌کرد. البته این روند امسال هم ادامه پیدا کند. آماراویرا ادامه داد تهاتر با هماهنگی بانک‌های مرکزی دو کشور انجام خواهد شد. در ضمن بزودی خبرهای خوبی در انتقال منابع مالی هم منتشر خواهد شد.

او در واکنش به درخواست‌های همکاری مشترک در سریلانکا اعلام کرد که از سرمایه‌گذاری ایرانیان در سریلانکا استقبال می‌کند. آماراویرا گفت: ما می‌توانیم همکاری مشترک درحوزه کشاورزی داشته باشیم. ما به شما زمین می‌دهیم در قالب اجاره ۹۹ ساله؛ البته قرارداد اجاره ابتدا ۳۰ساله است و درصوت تمایل شما امکان تمدید آن تا ۹۹ سال وجود دارد.

در پاسخ به اینکه آیا سریلانکا آماده همکاری در حوزه سلامت هست؟ او اعلام کرد که در حوزه گردشگری سلامت فرصت‌های زیادی در سریلانکا وجود دارد. درضمن این آمادگی هست که ما به سرمایه گذاران ایرانی زمین دولتی بدهیم. او افزود: ما حتما در این زمینه با وزیر بهداشت سریلانکا هم صحبت میکنیم و نتایج دقیق‌تر به ایران می‌دهیم.

آماراویرا با صادرات چوب به ایران هم موافقت کرد و گفت این موضوع امکان‌پذیری است. حتی امکان تهاتر آن با نفت هم وجود دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تورم در ترکیه به ۷۰ درصد رسید
  • صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی
  • عربستان قیمت نفتش را افزایش داد
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است